VATROGASCI KANTONALNE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE ANGAZOVANI NA GASENJU POZARA NA PODRUCJU OPSTINE KONJIC

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo je na osnovu zahtjeva Federalne uprave civilne zaštite za pomoć u gašenju požara na području Opštine Konjic, dana,  25.08.2017. godine iz svoje Vtrogasne jedinice uputila 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila na područje Opštine Konjic.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sa vatrogasnim vozilima su u jutarnjim satima u petak 25. avgusta 2017. godine u sastavu tima Federalne uprave civilne   zaštite doputovali u Konjic i isti su u toku dana bili angažovani na gašenju niskog rastinja i dijelova borove šume, površine oko 60 hektara na lokalitetu između Gornjeg Sela i Viništa.

Područje koje je bilo zahvaćeno požarom bilo je veoma nepristupačno pa su pripadnici Vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo bili prinuđeni da požar gase sa naprtnjačama i metlanicama.

Unatoč nepovoljnim uslovima pripadnici  Vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo su uspjeli da požar na gore navedenom lokalitetu lokalizuju oko 13:00 sati, a likvidiraju ga oko 16:30 sati.