Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Kantonalne prave civilne zaštite Grad Beč donirao tri vatrogasna vozila

Danas je u Beču je upriličena primopredaja tri vatrogasna vozila, koja je Grad Beč donirao Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Kantonalne prave civilne zaštite Kantona Sarajevo. Navedena vatrogasna vozila gradonačelniku Grada Sarajeva Abdulahu Skaki i sarajevskim vatrogascima uručio je Michael Ludwig, gradonačelnik Grada Beča.

Primopredaji su u ime Grada Beča prisustvovali i Peter Hanke, član gradske vlade za vatrogastvo i zaštitu od katastrofa, Gerald Hillinger, komandant Profesionalne vatrogasne brigade Grada Beča i Gerald Schimpf, savjetnik Profesonalne vatrogasne brigade Grada Beča, dok su ispred Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ), primopredaji prisustvovali Jasmin Terović, direktor KUCZ, Danis Memagić, zamjenik komandanta Profesionalne vatrogasne jedinice KUCZ i i Ernis Zuko, komandir odjeljenja u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici KUCZ. Primopredaji je također, prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić.

Radi se o dva navalna vozila za gašenje i spašavanje, opremljena spasilačkim alatima koja imaju kapacitet da prevezu šest do osam članova posade, te o jednom vozilu sa teleskopskom hidrauličnom platformom koja vatrogascima omogućava rad na visini do 30 metara.

Ova donacija je nastavak višegodišnje saradnje između sarajevskih i bečkih vatrogasaca u oblasti zaštite i spašavanja od požara i drugih nesreće.