Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u akciji gašenja požara u podrumu zgrade u ulici Braće Mulić

Dana, 13.12.2018. godine u 06:11 sati dežurni u Dispečerskom centru Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu o požaru u podrumu stambene zgrade u ul. Braće Mulić bb (na raskrsnici sa A Transverzalom), Općina Novi Grad.

Odmah po dojavi na lokaciju gdje se desio požar upućene su ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice. Na lice mjesta je odmah izašao i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, te komandant Profesionalne vatrogasne jedinice.

Provodeći mjere preventivne zaštite iz stambene zgrade evakuisani su svi stanari. Zahvaljujući pravovremenoj dojavi i brzim izlasku pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo požar je lokalizovan u 07:01 sati, a likvidiran u 07:55 sati. U akciji gašenja požara angažovano je bilo pet vatrogasnih vozila i 16 vatrogasaca. Pričinjena je materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nje bilo.